Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht

16-07-2022

Op zaterdag 16 juli - twee jaar later dan de bedoeling was vanwege Covid – kon de tentoonstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’ worden geopend.

In de voortuin van Museum Dorpsbehoud waren bestuursleden en vrijwilligers van Dorpsbehoud en VV Papendrecht onder een heerlijk zonnetje in afwachting van de openingshandeling.
De eer voor de opening was gegund aan Herman Vermeulen, een van de oudste leden van VV Papendrecht. Voorafgaand daaraan werden door de voorzitter van Dorpsbehoud welgemeende complimenten gegeven aan bestuurslid Mario Borghouts, die ontelbare uren heeft gestoken in het inrichten van deze jubileumtentoonstelling.
Vervolgens werd door Mario in het kort uitgelegd hoe de keuzes voor foto’s, documenten en voorwerpen tot stand was gekomen, voor een deel uit eigen archief, het merendeel uit de verzameling van VV Papendrecht, aangeleverd door Niels van Heteren van VV Papendrecht.

Vervolgens schoot Herman Vermeulen moeiteloos op het papieren doel in de deuropening van het museum, waarmee de tentoonstelling officieel was geopend.

De aanwezigen waren allen vol lof over de tentoonstelling, Behalve foto’s, krantenstukken en bijzondere prijzen trok ook een collage van sponsors de aandacht, vele ondernemingen bestaan inmiddels niet meer, maar alle hebben zij een bijdrage geleverd aan de groei en bloei van VV Papendrecht. Het bleef die openingsmiddag nog lang gezellig in het museum.

Voor meer foto’s: klik hier.

De tentoonstelling is iedere zaterdagmiddag van 14 – 16 uur tot en met 15 oktober 2022 te zien in Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 3351 AK Papendrecht.
De toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage in de weckpot wordt wel op prijs gesteld. Het museum is door de aanwezigheid van een traplift ook geschikt voor minder valide bezoekers.


VV Papendrecht voorzitter Hans Jonker (r.) met Mario Borghouts, bestuurslid Dorpsbehoud, bij de vitrine met prijzen, notulenboeken en nog veel meer.

Terug naar overzicht

Nieuws

ZOMERAVONDCONCERT IN MUZIEKTENT DORPSBEHOUD

22-05-2023

Op vrijdagavond 2 juni 2023 vindt het 1e zomeravondconcert van 2023 plaats in de muziekten... Lees meer

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

02-05-2023

In ons land leven we al sinds 1945 in vrijheid, een vrijheid die met veel mensenlevens is ... Lees meer

IN MEMORIAM REIN PUNSELIE (31.01.1949 – 17.03.2023).

04-04-2023

Rein Punselie, secretaris van 1 juli 2019 tot en met 8 november 2022 en daarna vrijwillige... Lees meer

Fotobank