Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Museum Dorpsbehoud ontvangt Logboek ‘Lancaster Popeye’

21-07-2024

Na het bezoek op zaterdagmorgen 20 juli aan de begraafplaats door de nabestaanden, waar het informatiebord over de graven van de bemanning van de Lancaster Popeye werd onthuld, volgde ’s middags een bezoek aan Museum Dorpsbehoud om de tentoonstelling: ‘Zij betaalden de hoogste prijs!!’ te bekijken.

Uit handen van Heather Clarey, schoondochter van piloot Colin Clarey en weduwe van Peter Clarey (eveneens piloot) kreeg Museum Dorpsbehoud het originele logboek van de ‘Popeye’ , met daarin de gegevens tot aan de fatale dag van de crash, 21 juli 1944.
De moeder van Colin Clarey schreef er met potlood een boodschap bij:
‘Taak edelmoedig volbracht. Lieve God, schenk hem eeuwige blijdschap boven. Moeder.” Heather vertelde, hoe het logboek al die jaren zorgvuldig was bewaard, maar dat de familie het er over eens was, dat het logboek thuis hoorde bij de collectie van Museum Dorpsbehoud.
Het bestuur, maar in het bijzonder bestuurslid Mario Borghouts, samen met vrijwilligers Theo Viveen en Gert de Jong samenstellers van de tentoonstelling, was zeer verguld met dit 80 jaar oude, heel bijzondere (en ook voor de familie zeer dierbare) logboek.
Na het bekijken ervan werd het direct veilig in een afgesloten vitrine geplaatst als bijzonder onderdeel van de tentoonstelling.

De familieleden, verschillende generaties, waren onder de indruk van de tentoonstelling. Voor achterkleinzoon Tyler Anderson was het een ‘makkie’ om bij de foto van de vrolijk glimlachende man, de naam van zijn overgrootvader te vinden.

Allen ontvingen voor vertrek een Ertepeller, waarmee zij op hun beurt heel blij waren.
Sommige ‘Aaichies’ hebben inmiddels al een eigen koosnaam gekregen en al heel wat van Europa en de wereld gezien.

Opnieuw een van de gedenkwaardige gebeurtenissen, voor de families, maar ook voor de werkgroep leden Peter Jan, Erwin en Margré, die het hele programma voor dit familiebezoek hadden samengesteld.

Klik hier voor meer foto's

Terug naar overzicht

Nieuws

RABO CLUBSUPPORT – STEM OP DORPSBEHOUD!!!

04-09-2024

Heeft u een bankrekening bij de Rabobank en bent u lid van deze coöperatieve bank (zo niet... Lees meer

Geslaagd Zomeravondconcert in de Muziektent.

02-09-2024

Vrijdag 30 augustus was een prachtige dag, ideaal voor het laatste Zomeravondconcert van 2... Lees meer

The Amazing Stroopwafels op 30 augustus in de Muziektent.

19-08-2024

De muziektent, gebouwd in 1949, in 1986 gered van de sloop door en sinds 1987 eigendom van... Lees meer

Fotobank