Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Jubileumtentoonstelling

25-11-2017

JUBILEUMTENTOONSTELLING MUSEUM DORPSBEHOUD GEOPEND.

Op zaterdag 25 november werd de Jubileumtentoonstelling ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Museum Dorpsbehoud Papendrecht officieel geopend, in het bijzijn van enkele tientallen genodigden: vrijwilligers, oud-bestuursleden en vertegenwoordigers van bedrijven, die Museum Dorpsbehoud mede hebben opgebouwd tot wat het nu is.

De voorzitter van Dorpsbehoud stelde vast, dat het jubileum Dorpsbehoud bepaald niet was komen aanwaaien en schetste in vogelvlucht de strijd voor het behoud van het in 1920 als Marechausseekazerne gebouwde pand en de aankoop van het middenstuk in 1987, die mogelijk werd dankzij een schenking van de heer J.T.W. (Jan) Visser en zijn zuster ter nagedachtenis aan hun overleden ouders Bram en Tine Visser – van de Erve.
De vijf jaar durende verbouwing, de opening in 1992 en in 2017 het 25-jarig jubileum. In de afgelopen 25 jaar wisselde de samenstelling van bestuur en vrijwilligersgroep, maar één principe bleef overeind: Niet meer geld uitgeven dan je hebt. Anno 2017 heeft Dorpsbehoud bij niemand schuld, aldus de voorzitter.

Dat Papendrechtse ondernemers Dorpsbehoud nog steeds een goed hart toe dragen bleek uit het jubileumcadeau van drie Papendrechtse ondernemers: Arthur Tuytel, Landwinkel de Fruitheerlijkheid en Wijnhandel De Paap schonken Dorpsbehoud een chocolade zakje ‘erte’ voor de donateurs.

Uit waardering voor de prachtige tentoonstelling en het vele extra werk, dat door de andere bestuursleden was verricht en moest worden overgenomen, reikte zij aan hen de eerste exemplaren van deze traktatie uit.

Aansluitend onthulde Jan Teunis (Teus) Visser, zoon van J.T.W. Visser, samen met zijn zus Lucy, een mooie foto van hun overleden vader en tante Betsy. Teus zei zeer vereerd te zijn dat hij deze opening mocht verrichten.

Gedurende de openingsdag kwamen in totaal een kleine honderd genodigden en donateurs naar het jubilerende museum aan de Veerdam 6.

De tentoonstelling ‘Het verleden bewaard voor de toekomst’, deel 1 is tot en met 26 mei te zien tijdens de gewijzigde openingsuren: WoensdagMIDDAG en zaterdagmiddag van 14 – 16 uur.
Toegang gratis.

img_0045.jpgTeus Visser en zijn zus Lucy Visser onthulden een foto van hun vader J.T.W. (Jan) Visser en zijn zuster Betsy, die op hun beurt in 2002 een foto van hun ouders Bram en Tine Visser – van de Erve mochten onthullen. Drie generaties Visser op één foto.

Terug naar overzicht

Nieuws

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Fotobank