Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

In Memoriam John Reugebrink

21-01-2017

Met verbijstering hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van John Reugebrink.

Als kleinzoon van Papendrechts eerste fotograaf Otto Hello en zoon van Jan Reugebrink, die o.a. prachtige foto’s maakte van de Watersnood in 1953, maar ook diverse films maakte o.a. van Koninginnedagvieringen, zat het op beeld vastleggen van Papendrecht hem in het bloed.
John had een voorkeur voor bewegende beelden, hij ontwikkelde zich in de loop der jaren  tot een veelzijdig filmer.
Voor vele Papendrechters was hij de immer vrolijke postbode. Zijn werk bij ‘de post’ stelde hem in staat volop tijd te besteden aan zijn grote hobby, wat resulteerde in de oprichting van zijn eigen bedrijf ‘Sun Video’. Niet alleen vrolijke gebeurtenissen zoals bruiloften en jubilea, maar ook begrafenissen werden met veel liefde voor het vak vastgelegd.

Gedurende vele jaren was hij bandlid van ‘De Callista’s’,  een Papendrechtse popgroep, die feesten nog feestelijker maakte, zoals de avonden van Buurt Vereniging Beatrix, maar ook traden De Callista’s op in onze muziektent.

Zijn liefde voor oud-Papendrecht deelde hij met Dorpsbehoud. Niet alleen filmde hij diverse gebeurtenissen van Dorpsbehoud, maar de berekende vergoeding was ook altijd laag of gratis. Voor de film ‘Papendrecht door de jaren heen’ werden filmbeelden en foto’s van Dorpsbehoud gemixt met beelden uit zijn eigen (familie)archief, wat resulteerde in een prachtig eerbetoon aan zijn geboortedorp.
Meerdere keren waren voorvertoningen van zijn films gewaardeerde onderdelen van de donateursavonden van Dorpsbehoud, waarbij Dorpsbehoud mocht delen in de winst van de verkoop.
Aan die samenwerking is nu een eind gekomen. Zijn hart, dat nog maar 63 jaar oud was en zo warm klopte voor (oud)-Papendrecht, hield er op 21 januari voorgoed mee op. Wat blijft zijn de vele films, die hij maakte voor o.a. het Oranjecomité, vele andere verenigingen en voor Dorpsbehoud.  En de herinneringen, aan de vele voor- en nabesprekingen bij John thuis, (met het vertrouwde ‘mojje ok een bakkie’ erbij van Carla), die steevast uitliepen op het ophalen van vele anekdotes.
John filmde in 1992 de opening van Museum Dorpsbehoud. Het doet pijn, dat hij er bij de viering van het 25-jarig jubileum niet bij zal zijn. Dag John, bedankt voor alles, we zullen je missen, maar nooit vergeten.  Er is een echte Papendrechter heengegaan.

Carla, familie Reugebrink en familie De Graaf: Heel veel sterkte toegewenst.

STICHTING DORPSBEHOUD PAPENDRECHT.

Namens het bestuur,
H.M.(Margré) van Wijngaarden, voorzitter. 

Terug naar overzicht

Nieuws

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Fotobank