Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Geslaagd Zomeravondconcert in de Muziektent.

02-09-2024

Vrijdag 30 augustus was een prachtige dag, ideaal voor het laatste Zomeravondconcert van 2024 in de muziektent van Dorpsbehoud.
De opbouwers van de koek-en-zopietent met aanverwanten konden onder een goedkeurend zonnetje het vele werk verrichten.
’s Avonds moest de barploeg flink aan de bak, want het publiek stroomde massaal toe.
Als aardigheidje vanwege het 75-jarig bestaan van de muziektent én de aanwezigheid van The Amazing Stroopwafels, werd er bij een bakkie koffie of thee een gratis stroopwafeltje aangeboden.

De avond werd geopend met een demonstratie van de Ertepeller Countrydancers, o.l.v. Cissy Kemper, zij lieten een aantal line dansen zien, waarbij het geluid helaas niet voor iedereen hoorbaar was.
The Amazing Stroopwafels behoeven geen introductie. Wim Kerkhof, al 45 jaar het gezicht van de band, Merlijn Kerkhof, zoon van Wim, (die de door ziekte afwezige Rien verving) en Arie van der Graaf brachten de bezoekers waar ze voor gekomen waren. Liedjes, afwisselend mooie luisterliedjes of vrolijke stampers, werden door Wim op keyboard of zijn onafscheidelijke contrabas begeleid.
Een tweede demonstratie van de Ertepeller Countrydancers mocht ook op waardering van het publiek rekenen.
Bij de tweede set van de Stroopwafels was het nóg drukker dan aan het begin van de avond: het hele plein en het grasveld stond bomvol met mensen, die het allemaal uitstekend naar hun zin hadden. Alle bekende nummers kwamen voorbij, waarbij Wim ook nog interactie had met het publiek en samen met Arie en Merlijn ook verzoeknummers uitvoerde.
Op verzoek van de voorzitter van Dorpsbehoud werd als laatste nummer (nogmaals) ‘Voor de storm’ gespeeld en gezongen, zij legde ook uit waarom. De tekst en compositie zijn van Wim Kerkhof en het lied omschrijft feilloos en op onnavolgbare wijze hoe het er aan toe ging, de avond voordat op 1 februari 1953 de dijken braken; voor Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden, de Hoekse Waard, maar ook Papendrecht een gitzwarte periode. Een ontroerend mooie afsluiting van een geweldig optreden van een van onze lievelingsbands. ’t Publiek bleef nog even gezellig hangen en daarna ging de afbouwploeg aan de gang die er ook flink de sokken in had en ervoor zorgde dat er niks op straat achterbleef.

Alleen de borden ‘Niet parkeren’en ‘Evenemententerrein’ bleven als stille getuigen achter ter herinnering aan een geweldig geslaagde avond met werkelijk een topomzet!!
Met heel veel dank aan The Amazing Stroopwafels, de Ertepeller Countrydancers, onze sponsors, onze leveranciers, de vrijwilligers van het Rode Kruis, het enthousiaste publiek, maar bovenal: ons legertje van zo’n 40 vrijwilligers.
Het bestuur kijkt met heel veel voldoening en dankbaarheid terug.

Foto's van: Hans Huisman(Papendrecht.net), Peter Donk (Papendrecht24) en Dorpsbehoud.
Voor meer foto's klik hier.

Terug naar overzicht

Nieuws

RABO CLUBSUPPORT – STEM OP DORPSBEHOUD!!!

04-09-2024

Heeft u een bankrekening bij de Rabobank en bent u lid van deze coöperatieve bank (zo niet... Lees meer

Geslaagd Zomeravondconcert in de Muziektent.

02-09-2024

Vrijdag 30 augustus was een prachtige dag, ideaal voor het laatste Zomeravondconcert van 2... Lees meer

The Amazing Stroopwafels op 30 augustus in de Muziektent.

19-08-2024

De muziektent, gebouwd in 1949, in 1986 gered van de sloop door en sinds 1987 eigendom van... Lees meer

Fotobank