Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

(248) Aan d’n dijk - slot

30-12-2015

Op 18 november werd in Theater De Willem de jaarlijkse Donateursavond gehouden van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht met als thema ‘Leven en werken aan de dijk’.

De pauze is voor velen altijd een feest op zich en eigenlijk te kort, maar we hadden nog een hoop te doen, dus de bel was onverbiddelijk. In het dorpsjournaal was – vanwege 70 jaar Bevrijding – deze keer extra aandacht voor 4 en 5 mei.

Medewerker Arie van Dijk had weer een boeiende presentatie gemaakt, die deze keer over de geschiedenis van de pont ging. Hij nam ons met prachtige plaatjes mee in een tijd, dat inwoners van Papendrecht en Dordrecht werden over gezet per roeiboot en de platte pont, waarop aanspanningen werden vervoerd en waarvoor speciale aanlegsteigers waren gemaakt. Bij de afbeeldingen van het oude Veerplein en Panorama ging een golf van herkenning door de zaal. Een zeer terecht applaus voor Arie volgde hierop.

Ook bij deel twee van ‘Leven en werken aan de dijk’ leverden de plaatjes van bedrijven, hun directies en/of medewerkers veel reacties op. Bij de vertoonde huizen en genoemde bewoners werd ook flink gereageerd: Die heeft er ook gewoond en die en die. Nou ja, dezelfde chaos als altijd.

Het herkennen van de neringdoenden die tot slot van deze serie werden vertoond was een ‘makkie’. Wat nou dat bijzondere ijs van Huter was…dat moet u maar aan de ouwe Papendrechters vragen. ’t Was voor de bezoekers en daardoor ook voor Dorpsbehoud een topavond.

Vanaf 1983 t/m 2005 en vanaf 2011 verscheen in deze krant de rubriek Ken uw Dorp. De artikelen en foto’s over alle mogelijke onderwerpen bleken met plezier te worden bekeken, gelezen, uitgeknipt en bewaard.

Aan ideeën en onderwerpen ontbrak het niet. Maar het werd steeds lastiger om genoeg tijd vrij te maken voor het schrijven en op tijd aanleveren van de wekelijkse ‘verhaolties’.

Omdat mij thuis is geleerd: ‘Je doet iets goed of je doet het niet, half werk, daar heb je niks aan’, heb ik de knoop door moeten hakken: Ken uw Dorp stopt.

Voor het bekijken van alle (in totaal bijna 27) jaargangen Ken uw Dorp, informatie over de geschiedenis en foto’s van ons dorp blijft u welkom in Museum Dorpsbehoud.

Mijn dank aan allen die hun eigen verhalen/herinneringen beschikbaar stelden.

Tot slot: Bedankt lezers voor uw reacties, complimenten en enthousiasme. Voor Dorpsbehoud en voor mij was dat heel waardevol. Tot ziens, we komen elkaar vast wel weer tegen.

Foto: De voortuin van Museum Dorpsbehoud is gerenoveerd, waardoor meer ruimte is voor het ‘parkeren’ van fietsen en scootmobielen. Met dank aan de Vego (gratis geleverde materialen) en Tuincentrum ’t Waaltje (gratis planten in de sirooppotten).

Terug naar overzicht

Nieuws

Tentoonstelling ”Zij betaalden de hoogste prijs!!” geopend.

08-07-2024

Op zaterdag 6 juli werd de tentoonstelling “Zij betaalden de hoogste prijs’ in Museum Dorp... Lees meer

Zij betaalde de hoogste prijs!!

26-06-2024

In Museum Dorpsbehoud is van 6 juli tot en met eind december 2024 een nieuwe tentoonstelli... Lees meer

Geslaagd Zomeravondconcert op 31 mei.

03-06-2024

't Blijft altijd spannend: kunnen we doorgaan of moeten we het afgelasten? De diverse weer... Lees meer

Fotobank