Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

(247) Garage Hoogendoorn jubileum – 2

23-12-2015

Tot de garages die al vanaf ver in de vorige eeuw gevestigd zijn in Papendrecht behoort Garage Hoogendoorn aan de Lisbloemstraat 3, die dit jaar het 50-jarig bestaan vierde.

Huidig eigenaar Hans zag de film weer terugdraaien toen Arjan, zoon van Hans en zijn vrouw Nelly, als kleine jongen ook boodschapjes voor de zaak ging doen. Het verschil was, dat Arjan comfortabel (en gezellig) naast opa in de auto zat om bijvoorbeeld onderdelen op te halen.

Als derde generatie Hoogendoorn kwam Arjan – net van school af -  in 1990 volledig in het bedrijf werken.

Vanaf 2000 ging de gezondheid van oprichter Arie Hoogendoorn achteruit. Hij overleed in 2012 en maakte het 50-jarig jubileum in 2015 dus niet meer mee.

Sinds Arie in 1964 in een kleine loods in de Kerkbuurt begon met auto’s repareren en verkopen, is er veel veranderd. De werkzaamheden zijn uitgebreid met o.a. schadeherstel en APK keuringen.

Naast kennis van sleutelen is ook kennis vereist van apparatuur die allerlei gegevens registreert. Inmiddels zijn er vijf mensen werkzaam in de garage.

Evenals andere garagebedrijven, ondervindt ook Garage Hoogendoorn de gevolgen van autoverkopen via internet. Het is een ontwikkeling, die niet meer tegen te houden is. Daarnaast is het niet meer vanzelfsprekend dat een klant zijn hele autorijdende leven bij dezelfde garage blijft, al zijn die klanten er gelukkig nog wel.

De sleutelwoorden zijn service en klantvriendelijkheid. Dat is in 50 jaar niet veranderd.

Een betrouwbare garage is lid van de Bovag (Bond van garagehouders). Arie Hoogendoorn werd in 1965 lid van deze vakorganisatie. De Hoogendoorns hebben ervoor gekozen dat jaar als officiële oprichtingsjaar aan te houden. Zoon Hans mocht in 2015 een oorkonde in ontvangst nemen voor 50 jaar Bovag lidmaatschap. Bij die gelegenheid werd gemeld, dat het niet meer zo vaak voorkomt, dat garagebedrijven zo lang bestaan en nog steeds in handen zijn van familie.

Zoals het een echt Papendrechts bedrijf betaamt, wordt het verenigingsleven niet vergeten. Garage Hoogendoorn behoort al tientallen jaren tot de sponsors van diverse Papendrechtse verenigingen.

Stichting Dorpsbehoud mocht Garage Hoogendoorn noteren als een van de sponsors van de zomeravondconcerten in 2016, als verlaat cadeautje ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het bedrijf.  Wij feliciteren Garage Hoogendoorn van harte met dit jubileum en wensen Hans en zijn medewerkers veel succes op weg naar een volgende mijlpaal.

Foto: Hans en Arie Hoogendoorn. De oprichter van Garage Hoogendoorn, Arie Dirk Hoogendoorn (1928 – 2012),  heeft er nog een aantal jaren van kunnen genieten dat behalve zoon Hans ook kleinzoon Arjan in de zaak werkte.

Terug naar overzicht

Nieuws

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Tentoonstelling 40 jaar Dorpsbehoud geopend.

22-07-2023

Op zaterdag 22 juli, precies 40 jaar na de oprichting in 1983, werd in Museum Dorpsbehoud ... Lees meer

Fotobank