Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

(243) De Vego, sinds 1964 - 3

25-11-2015

Voor veel Papendrechtse inwoners en bedrijven is ‘de Vego’ aan de Ketelweg 10 een vertrouwd adres voor de meest uiteenlopende tuinmaterialen, tuingrond, ophoog- en speelzand. Met zand is de historie van het bedrijf begonnen.

In 1991 werd een naastgelegen stuk grond bijgekocht, toen de olietanks van Vroege/Celtic daar weggingen.

Daardoor ontstond meer ruimte voor een betere presentatie van alle materialen.

Inmiddels is de zandhandel – ook omdat Papendrecht bijna geheel is volgebouwd – veel minder geworden. Daarnaast heeft ook de Vego last (gehad) van de crisis in de bouw.

In de afgelopen 51 jaar hebben - behalve de oprichters en hun zonen - vele werknemers hun bijdrage geleverd aan de groei van de Vego.

We schrijven 2015. Het gaat goed met de Vego. Als je nu op het terrein rondkijkt, kom je ogen tekort voor de enorme sortering materialen. Op dit moment heeft het bedrijf drie vrachtwagens, een 8x4 Scania kipper met kraan , 8x4 Scania met afzetcontainer en een Scania trailer voor stenen en tegels.

Met negen mensen wordt het bedrijf draaiend gehouden. Met de indiensttreding van Stephan, zoon van Peter en Sandra, is de derde generatie Verdoorn werkzaam in het bedrijf. In al die jaren is er in de werkwijze en de levering van zand wel wat gewijzigd. Werden de kuub’s vroeger rechtstreeks op de vrachtwagens gestort, tegenwoordig gebeurt dit bijna allemaal met zogenaamde big bags, die dan met een op de vrachtwagens aanwezige kraan worden geladen en gelost.

Wat in 51 jaar niet is veranderd: Klaar staan voor je klanten en hard werken, want succes in het bedrijfsleven komt je niet aanwaaien.

Gevraagd aan Peter Verdoorn of er nog wensen zijn komen er bijna direct twee: ‘we hopen dat de bouw en de handel nog wat verder aantrekt’ en….’’k wou dat m’n vader dit nog kon zien’.

Tot besluit.

Als het goed gaat met je bedrijf daar ook anderen in laten meedelen is een goede gewoonte onder Papendrechtse ondernemers. Stichting Dorpsbehoud kan erover meepraten. Voor de renovatie van de voortuin van Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 zijn alle materialen gratis beschikbaar gesteld door de Vego. Een geweldig mooi geschenk voor de stichting en het zonder subsidie draaiend gehouden museum. Maar ook zonder deze schenking zou de wens voor het meer dan een halve eeuw oude bedrijf dezelfde zijn: Veel succes op weg naar het volgende jubileum. Als jullie de naam van vader Teun Verdoorn’s schip V.I.O.S. (Vooruitgang Is Ons Streven) in ere houden, komt dat vast goed.

Foto: Het materieel werd bij het 25-jarig bestaan nog eens op de foto gezet. Hoe het terrein er nu uitziet? Ga gerust eens kijken aan de Ketelweg 10 bij de Vego.

Terug naar overzicht

Nieuws

RABO CLUB SUPPORT 2023 – STEM DORPSBEHOUD!!

04-09-2023

Evenals voorgaande jaren organiseert de Rabobank ook dit jaar voor haar leden de actie Rab... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Tentoonstelling 40 jaar Dorpsbehoud geopend.

22-07-2023

Op zaterdag 22 juli, precies 40 jaar na de oprichting in 1983, werd in Museum Dorpsbehoud ... Lees meer

Fotobank