Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

(165) Gezonge damme hebbe!!!

28-05-2014

Op vrijdagavond 16 mei werd het eerste zomeravondconcert van 2014 gehouden in de muziektent.

Voor het eerst sinds jaren regende het eens niet, een aangename ervaring.

Het Brandweermannenkoor ZHZ, o.l.v. Johan den Hoed, opende met: ‘Als de pieper gaat’, een ode aan de brandweer. Dit riep herinneringen op aan de tijd dat de Papendrechtse Vrijwillige Brandweer nog gehuisvest was in de Kazerne naast de muziektent. Ondergetekende kreeg bij concerten ook een ‘pieper’. Als die afging, was er ongeveer twee minuten om de bezoekers uit de aanrijroute van de brandweermannen naar een veiliger plek te dirigeren en de afzethekken weg te halen, want dan kwamen de eersten al het plein op. Gevaarlijk was het overigens nooit, want de jongens wisten altijd vooraf wanneer er een concert was. Het Brandweermannenkoor had gekozen voor een ‘rustig’ programma, waarnaar aandachtig werd geluisterd, hoewel er soms doorheen werd gepraat, tot ergernis van sommige bezoekers. Het plein bij de muziektent is echter geen concertzaal, een aantal bezoekers komt ook voor de gezelligheid. Het koor werd zowel door de luisteraars als door de praters met een welverdiend applaus beloond.

De Pontonniers hadden al een paar optredens achter de rug die week, maar ze waren het zingen nog lang niet zat, integendeel. Ook dirigent Klaas de Winter had er zin in en betrok het publiek van het begin tot het eind bij het optreden. Behalve een aantal ‘gouwe ouwe’, werd ook een lied ten gehore gebracht, waarbij een der Pontonniers als scheepskok het publiek zingend vertelde wat het geheim was tegen ziekte op een schip. Het publiek mocht het refrein meezingen, het ‘Joecheidi, joecheida, rum is goed voor de cholera’ schalde over het plein. Het enthousiaste applaus na afloop was voor De Pontonniers een aardige opwarmer voor hun CD opname die de volgende dag op het programma stond.

De Smarties o.l.v. Hendrik-Jan van Dijkhuizen voerden de toch al prima stemming nog verder op met gevarieerde meezingers, waarbij het publiek net zo hard meezong. De finale werd besloten met ‘You’ll never walk alone’ waarna de bezoekers nog één keer een enthousiast applaus liet horen, voor alle deelnemende koren, voor de sponsors en niet te vergeten voor de vrijwilligers van Dorpsbehoud, zonder wie een concert als dit niet mogelijk is.

De reacties van de enkele honderden bezoekers waren voor de harde werkers een mooie beloning. Op 29 augustus volgt het Oudere Jongerenconcert m.m.v. TB Brown & Friends en The Amazing Stroopwafels.

Website:

Sinds vrijdag 23 mei is de website van Dorpsbehoud weer bereikbaar. Daarop zijn o.a. foto’s van dit bijzonder geslaagde zomeravondconcert te zien: www.dorpsbehoudpapendrecht.nl

20140528.jpgFoto: De ‘scheepskok’ van De Pontonniers zong een mooie solo met een aanstekelijk refrein.

Terug naar overzicht

Nieuws

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Tentoonstelling 40 jaar Dorpsbehoud geopend.

22-07-2023

Op zaterdag 22 juli, precies 40 jaar na de oprichting in 1983, werd in Museum Dorpsbehoud ... Lees meer

Fotobank